Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
×

Genetika


A retinoblastoma genetikai háttere-németről fordított szöveg
Retinoblastoma
Kiváltó okok, rizikótényezők:
A retinoblastoma kialakulásáért 2 féle genetikai elváltozás tekinthető felelősnek. Egyfelől a retina elő-sejtjeiben, vagyis a retinoblasztokban kialakuló (mutációk). Ilyen jellegű elváltozások az egyes retinasejtekben spontán módon is kialakulhatnak. Az elváltozás mindazonáltal, a test összes sejtjét is érintheti, mely esetben azután a betegség öröklődéséről is beszélnünk kell.
 
 
Genetika-egyoldali retinoblastoma
Genetikai információk egyoldali izolált retinoblastomás gyerekek szülei számára
A gyereke egyik szemében retinoblastomát fedeztek fel. A családjában ez a tumor eddig nem fordult még elő. A gyerekének tehát izolált egyoldali retinoblastomája van. Szeretnénk Önnek, ennek a megbetegedésnek a genetikai okairól tájékoztatást adni, hogy felismerhesse, hogy a családja számára hasznos lenne-e genetikai tanácsadáson és vizsgálatokon részt venni, és ha igen, hogyan.
 
 
Genetika-kétoldali retinoblastoma
Genetikai információk kétoldali retinoblastomás gyerekek szülei számára
A gyereke mindkét szemében retinoblastomákat fedeztek fel. Ez a betegség eddig nem fordult elő a családjában. A gyerekének tehát kétoldali izolált retinoblastomája van. Szeretnénk Önt ennek a betegségnek a genetikai okairól felvilágosítani, hogy felismerje, hasznos lenne-e családja számára egy genetikai tanácsadás és vizsgálat, és ha igen, hogyan.